Arad, Romania
Mucius Scaevola Nr. 2-6
Tel: +40 257 282272
+40 722 284415
restaurant@casabulzan.ro

 

  E un lucru bine ştiut că orice turist care ajunge intr-o ţară sau un oraş anume, caută ineditul, specificul local. Mâncarea şi băutura tradiţională le oferă pe amindouă. Cei care calcă pe meleaguri arădene, nu fac excepţie de la regulă. Din păcate în Arad promovarea bucătăriei româneşti a avut de suferit.

Asta până la apariţia primului restaurant tradiţional românesc din Arad, Casa Bulzan.

   Aşezat într-o zonă intens circulată, Piaţa Romană (Boul Roşu), Casa Bulzan s-a deschis, nu întâmplător, în 8 martie 2003 şi a reuşit un lucru remarcabil. Să pună în valoare, la cel mai înalt nivel, ceea ce Aradul poate oferi în materie de gastronomie.
   Ca să vă “întărâtăm” puţin ce spuneţi pentru început de un platou rece cu afumătură de gâscă sau peşte, pastramă de oaie sau vită, ceva vânat şi brânză de vapră sau bivoliţă. Şi o pălincă de casă, fie ea de prune, pere sau coarne. Apoi o ciorbiţă sau chear o supă cremă de telină ori ciuperci.

   Trageti-vă puţin sufletul, pentru că în faţă tocmai vi s-a pus un ficat de gâscă îndopată, stropit cu sos de pitoance. (aaa, nu sunteţi arădean şi nu ştiţi ce sunt pitoancele? Vă spunem noi. Nişte ciuperci delicioase).

   Vă calcă pragul un prieten drag, venit de departe? Amintirile se cer depanate musai la un pahar de vin bun, de unde altundeva decât de pe însoritele dealuri ale Minişului sau Baraţcăi. Îl veţi găsi aici la Casa Bulzan, al cărei motto nu întâmplător este “prestigiu şi tradiţie”. Un motto care ascunde o experienţă de 32 de ani transformată în pasiune. Un motto în spatele căruia stă Ioan Bulzan, un arădean îndrăgostit de Arad, care dovedeşte că, deşi asaltată de pizza şi hamburgeri – bucătăria românească tradiţională rămâne, prin prezentare şi conţinut, deosebită.

Casa Bulzan o dovedeşte cu prisosinţă.